En af Danmarks dygtigste: Øjenlæge og øjenkirurg​

​Øjenklinikken Skt. Clemens blev etableret i 2003, hvor Overlæge Michael Kjær Hansen startede  egen operativ speciallægeklinik.

I dag er vi en moderne og højt specialiseret øjenlægeklinik med beliggenhed centralt i Århus C, hvor vi hver dag hjælper patienter med deres øjenproblemer.

Vi er et af Danmarks mest rutinerede teams, når det handler om refraktive linseoperationer, behandling af alderssyn samt operationer for bygningsfejl og grå stær.

Hvem står bag Øjenklinikken Skt. Clemens?

Vi har alle som et minimum en specialuddannelse inden for undersøgelse og udmåling af øjne – og så har vi selvfølgelig vores specialuddannede øjenlæge.

Holdet bag Øjenklinikken Skt. Clemens består af:

  • Øjenlæge Michael Kjær Hansen
  • Kliniksekretær Rikke Damborg
  • Kliniksekretær Gitte Østergaard
  • Operationssygeplejerske Marlene Berg

Fælles for os alle er, at vi er passionerede og med stor erfaring inden for faget – du kan altså føle dig helt tryg ved os.

En af landets mest erfarne øjenlæger og -kirurger

Vores øjenlæge, Michael Kjær Hansen, er tidligere overlæge på to af landets øjenafdelinger. Her havde han i sin tid kirurgisk ansvar inden for grå stær, linseoperationer samt oculoplastiske operationer (kosmetiske øjenlågsoperationer).

Da Michael Kjær Hansen i 2003 købte sin speciallægeklinik, tog han derfor sin årelange erfaring fra landets øjenafdelinger med sig. Han kan derfor bryste sig af at være en af de dygtigste og mest erfarne øjenlæger og -kirurger i hele Danmark.

Bag sig har han mere end 25.000 øjenoperationer, hvoraf 20.000  er grå stær eller refraktive linseoperationer.

Øjenlæge med hjertet på det rette sted

Ud over at have hjulpet mange tusindvis af mennesker med deres øjenproblemer har Michael Kjær Hansen også erfaring med at arbejde i udlandet.

Som medlem af det amerikanske SEE (Surgical Eye Expeditions) har han nemlig været på rejser i Vietnam, Tonga Øerne og Tobago, hvor han har deltaget i en lang række øjenoperationer. 

​I 2010 støttede øjenklinikken blandt andet en danskledet SEE ekspedition til Maseru i Lesotho. Her udlånte vi vores Zeiss øjenoperationsmikroskop, så vi kunne hjælpe et sted i verden, der normalt ikke har adgang til den slags værktøjer.

Michael Kjær Hansen er medlem af ASCRS, ESCRS og AAO, som er andre internationale, kirurgiske øjenlægeselskaber. Her er han en del af et fagligt fællesskab af øjenlæger, der konstant gør hinanden bedre.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM ØJENLÆGEN:

Skal man have henvisning til øjenlæge?

Du behøver ikke have en henvisning fra din læge, hvis du skal til en øjenlæge. Du kan derfor sagtens opsøge os, hvis du vil behandles privat.

Er det gratis at gå til øjenlæge?

Hos Øjenklinikken Skt. Clemens har vi en aftale med regionen, og det betyder, at regionen betaler alle udgifter til behandling hos os, når du kommer med henvisning fra læge.

Vil du have en privat behandling, skal du dog selv betale for den. Vi har en prisliste ved privatoperationer og privatundersøgelser, som du kan se, hvis du klikker her.

I mange tilfælde kan du desuden få tilskud af Sygesikring Danmark til privatbehandlinger, hvis det handler om grå stær, linseoperationer samt bygningsfejl.

Har du et akut problem, der kræver behandling?

Hvis du har et akut problem, der haster, uden for vores åbningstid, anbefaler vi, at du opsøger egen læge.

Er det heller ikke en mulighed, bør du opsøge regionens akuttelefon, som henviser til den nærmeste akutklinik. I alle Danmarks regioner finder du akut øjenlægeligt beredskab, der kan hjælpe dig.

Hvor lang er ventetiden?

Om der er lang eller kort ventetid afhænger altid af perioden. I nogle perioder har vi en længere ventetid, andre gange kan du få tid forholdsvist hurtigt.

Giv os et kald på vores telefon, hvis du vil høre mere om ventetiden lige nu.

Kontakt os for at bestille en tid

Har du problemer med dine øjne, der kræver en øjenlæges sikre hånd og store erfaring? Så er du altid velkommen til at kontakte os.

Ring til vores medicinske telefon 86 12 17 82 eller kirurgiske telefon 86 12 90 70, eller send en e-mail til oejenklinikken@sktclemens.dk.

Øjenklinikken Skt. Clemens

CVR: 27514103​

Medicinsk telefon

📱 86 12 17 82

Kirurgisk telefon

📱 ​86 12 90 70​