Øjenlågsoperation af tunge øjenlåg

​For dig med tunge øjenlåg tilbyder vi øjenlågsoperation. Vi ved, at med tiden mister huden omkring øjnene en del af sin elastisitet. Dette kan medføre et overskud af hud, fedt og muskel, hvilket giver et træt udseende med tunge øjenlåg, der hænger, eller poser under øjnene. Her kan vi hjælpe med en øjenlågsoperation. Der er stor forskel på, hvor meget fedt, der poser frem over og under øjnene hos den enkelte person, og hvor meget man bliver generet.


Disse gener kan afhjælpes med en øjenlågsoperation, hvor overskydende hud muskel og fedt af tunge øjenlåg fjernes og vævet strammes op.

Ikke mere tunge øjenlåg

Ved operationen fjernes overskydende hud og muskel og andet, der skyldes tunge øjenlåg - og i de fleste tilfælde også fedtvæv. Arret placeres således at det "skjules" i en naturlig fold og fortsætter ud til siden i øjets smilsrynker.

Dette indgreb er sjældent forbundet med betydelige bivirkninger. Der kan opstå mindre opstramninger ved øjenlågsoperation, som oftest kan masseres bort.​

Kontakt os og aftal en tid til en øjenlågsoperation - Klik her!

​I de tilfælde hvor de tunge øjenlåg får huden til at dække udsynet, vil øjenlågsoperationer være omfattet af den Offentlige Sygesikring og således være uden udgifter for patienten.


Efter nye regler fra Sundhedsstyrelsen (01.09.2012) betragtes øjenlågsoperation ofte som kosmetiske operationer. Dette fastlægges ved forundersøgelsen, hvor der foretages fotografisk dokumentation og udmåling af de tunge øjenlåg og andet.


Ved kosmetiske forhold udføres øjenlågsoperation på patientens regning:
Øjenlågsoperation på et øjenlåg: 4,750 kr.
Øjenlågsoperation på to øjenlåg: 9.500 kr.


De øvrige tilfælde af øjenlågsoperation betegnes som kosmetiske og er ikke dækket af Sygesikringen.

Før øjenlågsoperation​

​Dagen efter øjenlågsoperation

Operation af nedre øjenlåg

Øjenlågsoperation foretages på grund af poser under øjnene eller tunge øjenlåg. Tilstanden skyldes, at vævet med alderen mister sin elasticitet og fedtvævet dermed buler frem - tunge øjenlåg. Ved øjenlågsoperation "skjules" arret i kanten af øjenlåget undet øjenvipperne i øjets smilerynker.

Ved øjenlågsoperation fjernes en smal bræmme hud under øjet, men det vigtigste er fjernelse af overskydende fedt samt opstramning af vævet, så man slipper for tunge øjenlåg.


En sjælden bivirkning ved operation af nedre øjenlåg er en tilstand, hvor nedre øjenlåg trækkes ned, hvilket medfører tendens til at øjet løber i vand. Tilstanden normaliseres ofte spontant, men det kan være nødvendigt at foretage en supplerende øjenlågsoperation for helt at komme af med de tunge øjenlåg og anden last.


Det endelige resultat efter øjenlågsoperation kan først forventes efter nogle måneder.

Øjenlågsoperationen

Øjenlågsoperation af øvre og nedre øjenlåg foregår ambulant og i lokal bedøvelse. Som regel opereres begge øvre eller begge nedre øjenlåg samtidigt. Indgrebet varer mellem 1/2 og 1 time. For at mindske den efterfølgende hævelse, vil du efter øjenlågsoperation få en komprimerende isforbinding for begge øjne. Dette vil give et bedre resultat efter øjenlågsoperation af dine tunge øjenlåg.


Man skal forblive i klinikken i ca. 15 minutter efter øjenlågsoperation, blot for at sikre at der ikke opstår blødning.

Medicin

Hvis du tager Acetylsalicylsyre-holdige tabletter, som f.eks. Kodimagnyl og lignende, bør du holde pause med dette ca. 1 uge før øjenlågsoperation af tunge øjenlåg, da disse øger blødningstiden. Ligeledes bør blodfortyndende medicin reguleres forud for øjenlågsoperation, dette efter aftale med egen læge.

Risiko og komplikationer ved øjenlågsoperation

Operation for tunge øjenlåg af øvre og nedre øjenlåg er, ligesom enhver anden øjenlågsoperation, forbundet med risiko for komplikationer. Det drejer sig om blødning og infektion efter øjen lågsoperationen. Disse komplikationer er sjældne og vil selvfølgelig blive behandlet, hvis de skulle indtræde. Komplikationerne ved øjenlågsoperationer får sjældent betydning for slutresultatet.

Efter operationen er der de første døgn kun få forholdsregler

  • De første døgn efter operationen skal du forholde dig roligt.
  • Du må ikke deltage i fysisk anstrengende aktiviteter.
  • Vi anbefaler, at du sover med hovedet højt den første nat.
  • Undgå alkohol
  • Undgå at holde hovedet nedad


Ved smerter efter øjenlågsoperation, som kan forekomme de første døgn, anbefaler vi paracetamol 1 gram 3 gange i døgnet, samt isposer mod øjnene.


Øjenlågene smøres med kloramfenikol øjensalve morgen og aften de første 5 dage efter operationen. På den måde opnås det bedste resultat efter øjenlågsoperation, og man slipper helt for tunge øjenlåg. Trådene fjernes i klinikken efter 5-7 dage.

Er alle egnede

Det er ikke alle, der har glæde af en øjenlågsoperation af tunge øjenlåg. Der er flere forhold, der kan tale imod:


En del af de patienter, der føler sig generet af tunge øvre øjenlåg, har ved nærmere undersøgelse hængende øjenbryn (Brow ptosis), som kan være årsagen til hudoverskudet på de øvre øjenlåg. En almindelig øjenlågsoperation er derfor ikke velegnet til disse patienter. I stedet foretages en såkaldt Brow lift operation.


I sjældne tilfælde er tunge øjenlåg forårsaget af en dårlig fungerende løftemuskel til det øvre øjenlåg, hvilket eventuelt kræver en anden form for kirurgisk indgreb end øjenlågsoperation.


Det er vigtigt, at man skelner imellem disse tilstande, og dette vil blive undersøgt i forbindelse med øjenundersøgelsen. Hos os får du en ordentlig og sikker øjenlågsoperation af dine tunge øjenlåg.

Priser

Klik her for at se vores prisliste
Mere om Øjenlågsoperation her

Øjenklinikken Skt. Clemens

CVR: 27514103​

Medicinsk telefon

📱 86 12 17 82

Kirurgisk telefon

📱 ​86 12 90 70​